DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Şehit Burak Erten İlkokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ NİSAN AYI FAALİYETLERİ

·         Tüm sınıflarda “Bu Nedir?” etkinliği yapıldı.

·         Tüm sınıflarda 23 Nisan şiirleri ile ilgili grafiti çalışmaları yapıldı.

·         Yapılan çalışmalar okul panolarında sergilendi.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ MART AYI FAALİYETLERİ

·         Tüm sınıflarda “Anlamını Bul” etkinliği yapıldı.

·         Tüm sınıflarda “Kelime Türetme” etkinliği yapıldı.

·         Tüm sınıflarda "Kare Bulmaca"etkinliği yapıldı.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ŞUBAT AYI FAALİYETLERİ

·         Tüm sınıflarda “Anlat Bakalım” etkinliği yapıldı.

·         Tüm sınıflarda “Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma” etkinliği yapıldı.

·         Tüm sınıflarda "Atasözü/Deyim Resimleme"etkinliği yapıldı.

·         "Atasözü ve deyimlerle ilgili 3 boyutlu materyal tasarımı yapıldı.

·         Atasözü ve deyimlerle ilgili ortaya çıkan eserlerin yer aldığı okul sergisi açıldı.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ OCAK AYI FAALİYETLERİ

·         Tüm sınıflarda “Anlamını Bul” etkinliği yapıldı.

·         Tüm sınıflarda “Hatırlatmaca” etkinliği yapıldı.

·         Öğrencilerimiz arasında “Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma” etkinliği yapıldı.

·         Dede Korkut hikayelerinden hareketle yeni bir hikaye yazma yarışması yapıldı.

·         Yarışma duyurusu okul panosunda hazırlanan görsellerle yapıldı.

·        3-B sınıfından Buğlem Nergis YUCA’nın eseri okul birincisi olarak seçilerek ödüllendirildi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirildi.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ARALIK AYI FAALİYETLERİ

·         Çocuk şiirleri okumaları yapıldı. Okunan şiirlerden bilinmeyen kelimeler seçilerek öğrencilerle paylaşıldı. Seçilen kelimelerden oluşan anlamlı cümle ve afiş oluşturma çalışması yapıldı. Oluşturulan afiş ve cümlelerden okulun en iyi cümle ya da afişi seçildi.

·         Okulumuzda kasım ayı içerisinde yazar buluşmaları gerçekleştirildi.

·         Okulumuz 3-D sınıfı öğrencileri tarafından şiirle çocuğun önce anadilinin kullanışını tanıması, topluluk önünde ezbere şiir okuyan çocuğun güven duygusunun gelişmesi, şiiri anlamak ve hissetmek için şiir dinletisi düzenlendi.

·       Öğrenciler arasında anahtar kelimelerle hikaye anlatma yarışması düzenlendi.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KASIM AYI FAALİYETLERİ

·        Proje Okul Yürütme Komisyonu oluşturuldu.

·        Tüm sınıflarda “Bilen Oturur” etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte, sınıfta belirlenen yeni öğrenilen bir kelimenin anlamı ve  eş anlamlısı tahtaya yazıldı. Tüm öğrenciler ayağa kaldırıldı ve kelimelerin eş anlamlısı öğrencilere soruldu.  Doğru yanıtlayan öğrenciler yerlerine oturdu. Bu etkinlikle öğrenciler, kelimelerin anlamlarını ve kullanımlarını pekiştirmiş oldular.

·        Tüm sınıflarda pano oluşturuldu.

·        Okulumuz öğretmenlerine yönelik masal anlatıcılığı konusunda bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla Masal Anlatıcılığı Eğitimi Kursu düzenlendi. Masal anlatımında dilimizin zenginliğine ilişkin  Anadolu masallarındaki tekerleme ve ara sözler, Türk Masal kahramanları, dil kullanımının önemi konularında öğretmenlerimiz bilgilerini arttırdılar.